OM OSS

MURALCENTRALEN

PROJEKTÄGARE

MuralCentralen består av konstnärerna Ingrid Sandsborg och Björn Carnemalm. Vi har sedan 2012 arbetat tillsammans med workshops, föreläsningar, konstvandringar och offentliga konstverk. Vi har lång erfarenhet av att skapa deltagarbaserade konstprojekt, som ofta resulterar i någon form av kollektiv offentlig gestaltning. Barn och unga har länge varit vårt fokus.

MER OM OSSmuralcentralen.com

INGRID SANDSBORG

KONSTNÄR

Ingrid Sandsborg arbetar med samtidskonst och illustration, offentlig gestaltning och deltagarbaserade konstprojekt. Hon ser varje uppdrag som unikt, med sina egna förutsättningar utifrån plats, berättelse, material, deltagare och mottagare. Sandsborgs konstnärskap går ut på att skapa mönster och narrativ efter teman, hitta nyckelord och ingångar i tematik och plats. Med en konsthögskoleexamen från London är Sandsborg sedan 2002 verksam i Malmö. Hon har flertalet offentliga gestaltningar, en utgiven barnbok och en stor mängd kollektiva konstprojekt (se Muralcentralen) i sin CV. 

BJÖRN CARNEMALM

KONSTNÄR

Sen Björn Carnemalm gick ut konsthögskolan i Umeå har han mest arbetat med offentlig gestaltning och kollektiva projekt. Uppdrag kan bland annat beskådas i Sundsvall, Uppsala, Malmö och Mölndal. Han driver sen 2012 föreningen MuralCentralen tillsammans med kollegan Ingrid Sandsborg. De arbetar med större kollektiva kreativa processer tillsamman med barn och unga, med delaktighet som röd tråd. Kollektiva konstverk skapade av barn tillsamman med MuralCentralen finns på flera skolor och andra fastigheter runt om i Malmö.

NETTA LÖNNQVIST

PROJEKTLEDARE

Netta jobbar med hållbarhetskommunikation och projektledning och älskar sitt yrke! Nu följer hon upp i vilken grad en förändring inträffat som en följd av aktiviteterna i Multiplera-projektet. Genom effektmätning får projektet kunskap om vilka insatser som fungerar bäst och hur verksamheten kan utvecklas till att göra så stor skillnad som  möjligt.
KONTAKT: netta@muralcentralen.com

VICTOR BERGSTRÖM

PRODUCENT & KOMMUNIKATÖR

Victor arbetar i både konstnärliga och kommersiella forum med kommunikation, film, grafik och marknadsföring. Hans kombinerade bakgrund som arrangör för både större kommersiella event och små avantgardistiska utställningar manade honom till att kavla upp ärmarna och hjälpa till för att realisera Multiplera Skånes vision och storslagna mål.

PETER WIRÉN

DOKUMENTÄRFILMARE

Peter Wirén är filmare med en förkärlek för kultur och konstnärliga processer. Han har gjort egna dramafilmer, dokumentärer och mängder med TV-inslag. Peter har bland annat jobbat flera år på SVT där han först stötte på Multiplera genom ett reportage han gjorde om Muralcentralen för kulturmagasinet “Sverige!”

RASMUS WIESELGREN

3D-MODELLERARE

Rasmus är en mångsidig kreatör inom multimedia med utbildning inom film och bildkonst. Numera är hans fokus att utforska den virtuella världen och det tredimensionella rummet.