HITTA HIT

Det är dags! Kom ut till den lugna naturen vid Skåneleden och upplev Multiplera Skåne. Konstverket står i det idylliska Fulltofta Strövområde.

HITTA HIT:

Med bil

Parkeringsplatsen vid Kyllingahus är den enklaste utgångspunkten.

Därifrån vandrar du:

  • Längs Skåneleden/Sjömosseslingar (ca 2,2 km till Multiplera). Gå österut (höger “påfart”) på slingan för närmaste vägen.
  • Om terrängen känns för svår längs vandringslederna så välj traktorvägen från Kyllingahus som du ser som svart streckad linje på kartan, ca 1,6 km.

Parkeringen vid dansbanan är ett annat alternativ. Det finns också gott om parkeringsplatser vid Fulltofta Naturcentrum, dit man kan också ta sig med kollektivtrafik. Därifrån är det ca 5 km att vandra till Multiplera.

Se karta över hela Fulltofta strövområde här: https://www.skanskalandskap.se/media/4408/kartblock_fulltofta-2022.pdf


Koordinater till platsen: 55.901723,13.684252
Observera att du inte får köra hela vägen fram utan tillstånd utan måste parkera och vandra.

Ta en heldag i naturen

  • Vandra längs Skåneleden eller någon av de lokala slingorna för att nå fram till Multipleras invigningsplats, ca 5 km från Fulltofta Naturcentrum
  • Besök Fulltofta Naturcentrum.
  • Luncha på Fulltofta Naturcentrums café.
  • Eller ta med egen lunch och fika för att sedan använda något av alla sittplatser som finns utomhus vid Naturcentrum

Med tåg och buss

  • Ta SkåneExpressen 1 till hållplats Ekeröd för att sedan gå ca 5 km längs Skåneleden till Multiplera!
  • Regionbuss 469 går på lördagar och söndagar, där ”Fulltofta Naturcentrum” är en av hållplatserna. Bussen är synkad i Hörby med SkåneExpressen från Malmö, Lund och Kristianstad.
  • Regionbuss 470 går dagligen och stannar vid flera hållplatser längs väg 13. Från hållplatsen “Ramstorp Fulltofta” kommer du direkt till den röda slingan. Härifrån är det ca 1,5 km till Fulltofta Naturcentrum. Om du vill nå södra delen av strövområdet är det närmast från hållplats “Fulltofta Riksvägen”. Då följer man en lågtrafikerad asfaltsväg in i området. Tänk på att på helger så körs turen med taxi och måste beställas på telefon 0771-77 44 99 minst två timmar i förväg. Om du ska resa en tidig morgontur är det önskvärt att du beställer dagen innan. För grupper om 5-9 personer måste beställning göras minst fem arbetsdagar i förväg.

Sök din resa i Skånetrafikens Reseplanerare, https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/