HITTA HIT

Det är dags! Kom ut till den lugna naturen vid Skåneleden och delta i invigningen av Multiplera Skåne. Evenemanget äger rum i det idylliska Fulltofta Strövområde. Firandet kommer att innehålla både tal, konst och musik. Ta med dig vänner och familj för att uppleva ett unikt konstverk som vi garanterar att ni aldrig har sett förut.

Praktisk Information:

DATUM: 30 september

PLATS: Fulltofta Strövområde, Sjömossestigen/Skåneleden

PROGRAM: Vi är där kl 12.00 – 16.00. Tal och musik kl 14!

HITTA HIT:

Med bil

Just denna dag kan det snabbt bli fullt vid den närmsta parkeringen vid Kyllingahus som endast har ett fåtal parkeringsplatser. Kyllingahus är dock den enklaste utgångspunkten och därför erbjuder vi en busstur dit. Det finns nämligen gott om parkeringsplatser vid Fulltofta Naturcentrum och man kan också ta sig hit med kollektivtrafik. Därifrån kan man vandra ca 5 km till Multiplera. På lördag finns det också möjlighet att få skjuts med vår buss!

Vår buss avgår 13.15 från Fulltofta Naturcentrum och tar dig till Kyllingahusparkeringen (och tillbaka kl 15). Kontakta Netta@muralcentralen.com för att boka plats!

Därifrån vandrar du:

  • Längs Skåneleden/Sjömosseslingar (ca 3 km till multiplera)
  • Om terrängen känns för svår längs vandringslederna så välj traktorvägen från Kyllingahus som du ser som svart streckad linje på kartan, ca 1,6 km.

Vi informerar på plats!

För er som av någon anledning behöver ännu kortare sträcka att gå: kontakta oss!
Koordinater till platsen: 55.901723,13.684252
Observera att du inte får köra hela vägen fram utan tillstånd utan måste parkera och vandra.

Gör den 30/9 till en heldag i naturen

  • Vandra längs Skåneleden eller någon av de lokala slingorna för att nå fram till Multipleras invigningsplats, ca 5 km från Fulltofta Naturcentrum
  • Besök Fulltofta Naturcentrum, öppet mellan kl 11-17
  • Luncha på Fulltofta Naturcentrums café, öppet mellan 11:30-16:30
  • Eller ta med egen lunch och fika för att sedan använda något av alla sittplatser som finns utomhus vid Naturcentrum

Se karta över hela Fulltofta strövområde här: https://www.skanskalandskap.se/media/4408/kartblock_fulltofta-2022.pdf

Med tåg och buss

  • Ta SkåneExpressen 1 till hållplats Ekeröd för att sedan gå ca 5 km längs Skåneleden till Multiplera!
  • Regionbuss 469 går på lördagar och söndagar, där ”Fulltofta Naturcentrum” är en av hållplatserna. Bussen är synkad i Hörby med SkåneExpressen från Malmö, Lund och Kristianstad.
  • Regionbuss 470 går dagligen och stannar vid flera hållplatser längs väg 13. Från hållplatsen “Ramstorp Fulltofta” kommer du direkt till den röda slingan. Härifrån är det ca 1,5 km till Fulltofta Naturcentrum. Om du vill nå södra delen av strövområdet är det närmast från hållplats “Fulltofta Riksvägen”. Då följer man en lågtrafikerad asfaltsväg in i området. Tänk på att på helger så körs turen med taxi och måste beställas på telefon 0771-77 44 99 minst två timmar i förväg. Om du ska resa en tidig morgontur är det önskvärt att du beställer dagen innan. För grupper om 5-9 personer måste beställning göras minst fem arbetsdagar i förväg.

Sök din resa i Skånetrafikens Reseplanerare, https://www.skanetrafiken.se/sok-resa/