Höjdpunkter Juli – September

INVIGNINGSDAGS!!

Innan höjdpunkterna kommer lite info inför invigningen!
Den 30 September inviger vi konstverket vid Fulltofta strövområde, ni som följt oss behöver kanske ingen större introduktion av projektet, men såklart finns det mer info att få på www.multiplera.com! Glöm inte attenda på Facebook också för uppdateringar: https://www.facebook.com/events/796155575593168/

Lite info kring eventet:
🕑 När: 30 september
⏰ Tid: På plats klockan 12.00, Invigning kl. 14.00
📍 Fulltofta Strövområde

Vägbeskrivning till Eventet:
🚗 Bil:
Närmaste parkering: Kyllingahus (begränsat med platser).
Alternativ parkering: Fulltofta Naturcentrum (många platser + kollektivtrafik).
Buss från Fulltofta Naturcentrum till Kyllingahus kl. 13.15, retur kl. 15.00. Bokning: Netta@muralcentralen.com.

🚌 Kollektivtrafik:
– Regionbuss 469: Helger, stannar vid Fulltofta Naturcentrum.
– Regionbuss 470: Dagligen, stannar vid “Ramstorp Fulltofta” (1,5 km från Fulltofta Naturcentrum). Obs: Om du ska resa en tidig morgontur är det önskvärt att du beställer dagen innan. För grupper om 5-9 personer måste beställning göras minst fem arbetsdagar i förväg på telefon 0771-77 44 99

Men nog formalia! Nu ska vi berätta om de senaste månaderna. Juli, Augusti och September var ju så olika på alla sätt tänkbara.

Juli erbjöd en välförtjänt paus. Semester var ordet, och under denna tid fann vi oss själva i en tillfällig stunds lugn. Vi lät verktygen vila och hämtade andan.

Augusti inleddes med en utmaning; en oväntad regnstorm svepte in just när vi var redo att dra igång igen. Och om någon trodde att det skulle vara vår enda utmaning den månaden, kommer vi göra dig besviken. Det var den inköpta jordborren som inte fungerade, den inhyrda skåpbilen som stannade mitt på motorvägen, och elavbrottet på Hornbach – just när en beställning av bruk från Finja skulle läggas in. Och mitt i allt detta, ett komiskt äventyr när vi, omringad av långtradare, med vår lilla skåpbil skulle hämta bruket. Det var många ögonblick av osäkerhet, men det löste sig faktiskt till slut.

September kom och vi började finna vår rytm. Med varmare kläder och ökad erfarenhet, kom vi igång med grävandet, murandet och putsandet. Multipleraskulpturen började ta form, bit för bit, trots naturens nycker. Vissa dagar var det stekande sol, andra dagar för vindigt för att ens sätta upp ett tält, och ibland kom regnet i skurar. Men, mestadels sken solen på oss.

Totalt hade vi ca 350 delar att pussla ihop till cirka trettio figurer. Det var en blandning av märkta, obegripliga och ibland felaktiga delar. Men med tiden lärde vi oss att hantera allt, från att blanda bruk till att skilja mellan betong och cement. Skulle nästa kejsare i Kina behöva några tips för sitt efterlivsprojekt, är vi redo med råd.
Mitt i allt detta besöktes vi ofta av nyfikna vandrare – från Holland, Berlin och Eslöv. Många undrade, ”Vad är detta?”, och vi såg det som en möjlighet att informera och skapa blivande ambassadörer för Multiplera-projektet.
I allt detta tumult fick vi upp en skylt i tid, tack vare Beijers bygg i Hjärup som bistod med det rätta timret.

Vi är evigt tacksamma för alla som har stöttat oss längs vägen! Både hemma och på fältet!
Nu när invigningsdagen närmar sig jobbar vi för fullt. Vi ses där!

%d