Höjdpunkter april – juni

Början på slutet!

Under april månad tog vi vår bil – packade den full med kameror, ritbrädor och lera för att fortsatta vår workshopturné. Vid varje workshop föreläste vi om terrakottaarmen och berättade om vårt projekt. Sedan fick barnen fotografera och rita av varandra samtidigt som de berättade hur de ville att den slutliga skulpturen skulle se ut.
Vi besökte platser som Osby, Bjuv och Höganäs.
Vi hade även hjälp av Trulsa från kollektivet Rehab kultur som deltog i vår workshop. Björn besökte Arlövs kulturskola och genomförde noggranna 3d-skanningar med tålmodiga barn. Tillsammans arbetade vi fram figurer som skulle passa in i skogen. Vi producerade bland annat figurerna som plockar svamp, vandrar, gör snöänglar och värmer sig med en mugg varm choklad. De blev strålande.

Våra kunskaper och färdigheter kring att utföra 3D-skanningarna har, tack vare den nya AI-tekniken gjort processen effektivare än vi först föreställt oss. Det är otroligt hur denna teknik har utvecklats bara under projektets gång. Skanningarna ger riktigt fin detalj på barnen och efter de behandlats av Victor och vår 3D-artist Rasmus Wieselgren får vi fram perfekta skanningar som vi sedan skickar till Polymorf för print.
Netta började arbeta med effektmätning och Victor gjorde en backup på alla 3d-filer. Det visar sig att vi i skrivande stund har 124 stycken(!!) skanningar.

I maj höll vi en workshop på Hörby Kulturskola där vi placerade ut alla elever i en gymnastiksal för att få en känsla för hur den storskaliga skulpturen skulle se ut. Vi bestämde att invigningen skulle äga rum den 30 september 2023 och insåg hur pass snart det egentligen är!

Vi fick även uppmärksamhet från Kristianstadsbladet när de skrev om oss i Östra Göinge, Broby. Vi bokade bajamaja och tält till augusti i Fulltofta. Björn åkte tillbaka till Arlöv för att göra fler skanningar av barnen. Victor skapade en kort film där vi hälsade till alla deltagare. Vi berättade om vad vi hade gjort sedan vi sågs senast och vad som återstod inför invigningen den 30 september.

I juni arbetade Adam i källaren med att fylla terrakottadelarna med cement. Vi insåg att vi behövde ännu fler skanningar och en fokusgrupp från Malmö ställde upp. Denna fokusgrupp, som Netta hade samlat in, fick även besöka Polymorf för att se hur skulpturerna tillverkades. Peter dokumenterade besöket genom att fotografera och filma.

Som vanligt tackar vi för att ni följer oss och ser fram emot att fortsätta att dela med oss av vårt arbete till er alla framöver!

Allt gott,
Muralcentralen och Multiplera Skåne

%d bloggare gillar detta: