Höjdpunkter Januari

Jaga kontakter!

Efter några dagars välbehövlig julledighet drog vi igång nya året med buller och bång. Vi sammanställde en karta som visar kommuner vi genomfört workshops i, de kommuner vi är i kontakt med och de kommuner där vi ännu inte fått tag i en barngrupp. Som synes på kartan går det ett vitt bälte genom norra Skåne – från Örkeljunga till Östra Göinge. Har vi spekulationer? Mja, det skulle bero på en massiv konspiration i så fall. Äh, vi lägger in en extra växel för att nå barngrupper istället för att fundera mer kring det.

Skanningar
Victor har lånat paddan över julen och fördjupat sig i olika typer av skanninsmetoder. Vi valde en app som heter Luma. En app med ett bra UI och som har en teknologi som använder sig av neurala nätverk och AI är precis vad vi letat efter. Våra tidigare problem med skanningen har varit att läsa av objekt som rör sig (med andra ord barn), löser sig genom att programmet pusslar ihop den mest ”sannnolika” formen på det skannade objektet. Ni anar inte allt vi lärt oss från när vi drog igång det här projektet!

Stackars Fiolina
Minns ni vår prototyp? Skulpturen som placerades på en närliggande förskola och som barnen döpte till Fiolina? Såklart ni gör!
Tanken med prototypen var att vi ville testa vad den tål i form av väder, vind och yttre påverkan.
Yttre påverkan var också vad den fick känna på en natt i januari när den inhägnade gården fick besök. Morgonen därpå låg Fiolina med näsan i marken. Så vi fick kalla in Polymorf igen för att resa henne och staga upp strukturen. Tråkigt med skadegörelse såklart, men faktiskt ett bra test för vår framtida terrakottaarmé. Vi konstaterar att det behövs minst tre armeringsjärn eller tjockare dito–för att hålla lite bättre mot yttre påfrestningar. Tack för den kunskapen kära vandaler!

Allt gott,
Muralcentralen och Multiplera Skåne

%d bloggare gillar detta: