Höjdpunkter November & December

Möten, event och årets slut!

Möten!
I November har vi slipat på föreläsningarna och våra workshops så de flyter på som rinnande vatten! Vi pratar inte i mun under föreläsningen och vi tar instruktionerna i rätt ordning (Tog bara ett halvår!). Vi planerar fler workshoppar i bl.a. i Ystad, Hörby och Simrishamn. Ingrid och Björn åkte även upp till Stockholm för att inspireras och sprida kunskap om Multiplera-projektet på Samtidskonsdagarna.

Vi besökte Skåneleden
Som ett fördjupat projekt åkte Björn upp till Kristianstad tillsammans med vår filmare Peter Wiren för att träffa barnen på After School. Där träffade vi Lina och Sarah, tjänstemän på Region Skåne som jobbar med Skåneleden. Vi packade vår största ryggsäck med kanelbullar och chokladmjölk och gav oss ut på en vandring på Skåneleden.

Med oss har vi de lerfigurer som vi gjorde under vårt första besök. Undervägs berättar Lina och Sarah om fakta (130 mil vandringsled i Skåne) och vad som gäller när man är ute och vandrar. De svarade tålmodigt på barnens nyfikna frågor:

– Ja, man får klättra i träd.
– Ja, man får övernatta.
– Ja, man får ta pinnar med sig hem, dock inte om man befinner sig i ett naturreservat.
– Ja, man får göra upp eld på en anvisad plats.
– Nej, om man hittar en söt kanin får man inte ta de med sig hem.

Därefter ställde vi ut lerfigurerna i en vacker dunge. Barnens verk är torkade men inte brända, så de kommer med tiden att vittra i sönder och sjunka tillbaka i marken, där de kom från. Med andra ord ett konstnärligt kretslopp. Innan vi vandrar tillbaka hugger vi in i en stor påse kanelsnäckor och sköljer ner den med chokladmjölk. Under vandringen tillbaka sjönk solen långsamt ner. Barnen förundrades över att allt detta fina finns precis runt knuten där de bor.
Vi avslutade besöket med en parkeringsbot på 400:- Värt det!

December

November avslutades med att arrangera en pressträff för att presentera Multiplera-projektet för omvärlden. Vi planerade en eftermiddag och bjöd utöver press – in tjänstemän från kommun och region, samarbetspartners och barn från Sorgenfriskolan.
En väldigt trevlig tillställning med möjlighet att mingla och lära sig mer om tekniker, metoder och visioner.

Vi hade även möte med Mats Stjernfeldt, konsthallschefen på Malmö Konsthall. Han förvaltar nu förslaget att utreda en barnens konsthall. Ingrid och Björn ska vara med som konsulter och kontakt till de barn från Sorgenfriskolan som kom på idén inför vårt besök med Frida Trollmyr i maj. Spännande!

Vi träffade även Frida som nu lämnar över sin tjänst som kulturnämndens ordförande till nya krafter i januari. Trevligt samtal med kaffe och lussebullar där vi tackade varandra för många bra möten och för ett jättefint samarbete.
Vi workshopade även i Tomelilla, Vellinge, Eslöv, Staffanstorp och Svalöv.
Tyvärr fick vi avslag från flertalet av de ansökningar vi har haft ute i höst, men vi tar nya tag i fundraisingen nästa år! Tog möte med Polymorf och kom överens om att med den budget vi har i nuläget kunna skapa 33 lerskulpturer som ska sättas ut i Fulltofta nästa år. Efter det känner vi att det är dags för lite ledighet!

God jul och gott nytt år önskar MULTIPLERA SKÅNE!

%d bloggare gillar detta: