Höjdpunkter Oktober

Workshops, workshops, workshops!

Tycker att vi börjar med den roligaste delen av projektet! Vi fortsätter att träffa flera barngrupper i skolor runtom Skåne.
Efter mycket nyfikenhet tänkte vi att det är hög tid att berätta lite om hur våra workshops ser ut! Vi börjar med en liten föreläsning där vi först berättar lite om projektet, och sedan om konst; hur tolkar man och gestaltar känslor med kroppen? Barnen får jobba i grupp, fota varandra såväl som teckna och skriva, för att sedan avsluta med att skapa en skiss i modell-lera. Vi samlar in allt material och bygger ett sorts arkiv som gör att alla barnen är med i processen att bestämma hur skulpturerna ska se ut.

Vi avslutade oktober med att besöka på Kulturskolan i Hörby, på Sofiaskolan i Rörum och en skolklass vi träffade på Ystad Konstmuseums pedagogiska avdelning.

Administrationsarbete

Den glamorösaste delen av det konstnärligaste jobbet (eller?). I oktober sysslade vi mycket med admin. Det är ett stort projekt som behöver mycket pusslande. Just nu är det mycket schematekniskt – att boka dagar och tider som passar alla olika sorters barngrupper vi stöter på är inte så lätt som man kan tro. Tillsammans med Netta och Victor som jobbar bakom kulisserna, så mailar vi med bland annat kultursamordnare, rektorer och lärare. Utöver det jobbade vi med ansökningar, med hemsida, kommunikation, bankärenden, redovisningar, bokföringskonsulter och andra sortens möten blir det ju också. Avundsjuka?

Möte hos Polymorf!

Vi har haft ett ytterligare möte med Polymorf. Det är alltid lika spännande att besöka deras studio på Norra Grängesbergsgatan. Vi planerade lite närmre kring tillverkandet av skulpturerna och fick känna och klämma på olika typer av skånsk lera. Vi fick även ta med oss en souvenir – en kopia av knäpartiet till vår prototyp som står på Förskolan Lekhuset! Den är nu på display i kontoret som en påminnelse av att vi har världens roligaste jobb.

Nu har vi gått in i november som är en månad med ännu fler workshops och ett pressevent som hålls den 24e November på kulturhuset Rehab i Malmö!
Be there or be ▢

Allt gott,
Multiplera Skåne

%d bloggare gillar detta: