Höjdpunkter: Juni – Juli 2022

Vilken sommar det varit!

Under en stekhet dag i juni installerade Albin och Johanna på Polymorf den allra första prototypen! Vi har fått låna Bell, 9 år under våren för att testa 3D-scanning och äntligen kan vi visa resultatet för er alla! Vi ville ha prototyp-skulpturen i närheten av kontoret för att kunna undersöka huruvida konstruktionen förändras med tiden och väderlekarna. Lyckligt nog fick vi lov av Förskolan Lekhuset att installera Bells alter ego på deras skolgård vid Sorgenfri i Malmö.

Invigningen skedde med barn från Sorgenfriskolans fritids, med förskolebarnen från Lekhuset och självklart massvis med salta pinnar och saftis! Vi fick dessutom sällskap av Frida Trollmyr – Kulturnämndens ordförande i Malmö. Barnen på förskolan valde att döpa statyn till Fiolina efter en omröstning med många olika förslag. Demokrati när den är som bäst!

Tillbaka till Stadshuset!

När vi i våras besökte Stadshuset med barnen från Sorgenfris fritids talades det om hur man ska gå tillväga för att skapa ett forum för konst gjord av barn i en riktig konsthall. Malmös Kulturförvaltning nappade på förslaget direkt och tillsammans började vi undersöka hur detta skulle kunna gå till.
Tillsammans började vi bjuda in människor med stort inflytande över Malmös kulturliv till Muralcentralens lokaler. På sommarlovets första dag satt vi alla där – för att lyssna på fem av de modiga flickorna pitcha sina idéer inför alla dessa vuxna! Där var bland annat Kulturdirektören Pernilla Conde Hellman, Frida Trollmy, Malmö Konsthalls chef med en kollega och Mimmi Sjöö från Barnrättspåret. Som tur var hade vi och barnen förberett oss väl på vad vi ville säga.
Nu ser vi fram emot fortsättningen och under tiden vet vi att ”Se Din Konst! ” arbetar oförtröttligt med samma mål på olika platser i Skåne.  Vi rekommenderar verkligen att titta på deras arbete: https://www.instagram.com/se.din.konst/

Tänk att vårt arbete redan gett sådana ringar på vattnet. Tänk att barnen vågade ta så stor plats efter Workshopen. Det här är verkligen ett speciellt projekt för oss. Ju fler konsthallar som visar upp barns konst desto bättre!

%d bloggare gillar detta: