Höjdpunkter: Augusti – September

Och så blev vi fler!

Vi startar upp hösten tillsammans med nya medarbetare i projektet som kommer att presentera sig inom kort! De kommer att avlasta oss bakom kulisserna med att exempelvis sköta bokningar av barngrupper, samarbetet med kommuner, utforska relevant teknik för projektet och mycket annat. Det slog oss hur långt in i projektet vi faktiskt hunnit när vi ser hur mycket information det är att lämna över. Men de är entusiatiska kring projektet och trots att det kommer bli slitigt så kommer vi nog ha mycket roligt tillsammans!

Och så fick vi en perfekt plats!

Åsa har under sommaren (tillsammans med de andra eldsjälarna på Stiftelsen Skånska Landskap) engagerat sig i projektet. Vi började tillsammans leta högt och lågt efter en plats. Och så en dag fick vi ett samtal där de meddelade oss att vi kunde ha installationen på den perfekta platsen vi hade hoppats på! Innan en välförtjänt semester träffades vi och skrev avtalet!
Det blir på Fulltofta strövområde, i Skånes geografiska mittpunkt som vi till slut kommer att skapa installationen. Platsen ligger på både Skåneleden och Fulltoftas vandringsleder, det är vandringsavstånd från kollektivtrafiken och är tillgängligt för färdtjänstfordon– sa jag att det var perfekt?

Ingrid och Björn drog iväg och besökte vår nya plats i Fulltofta för att provgräva lite. Vissa utav oss är bättre på att posera med ett spett än att faktiskt använda det, men vi räknar med att öva mer nästa höst!

Mot Kristianstad!

Denna termins fokusgrupp är barnen som deltar i kulturinitiativet After Schools aktiviteter på Gamlegårdens bibliotek i Kristianstad. Förra hösten var vi två av de tre verksamheter som nominerats till Region Skånes pris “Kulturpaletten”. Det var After School som tog hem priset, och det var där och då, under prisutdelningen som Muralcentralen fick sina första samarbetspartners i Multiplera Skåne! Vi träffades igen i början av september för att lära känna varandra lite mer, och barnen fick känna på leran som inspirerade oss att komma på hela Multiplera-projektet. 

Nästa vecka återkommer vi till After School och Kristianstad för att påbörja första omgången workshops i skolor! Det börjar i Bromölla, Sjöbo och Båstad. Därefter är det dags för vårt samarbete med Malmös kulturskolor och med Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: